Томов пак обеща да върне Симба и Бамби в Благоевград

24/08/2020 18:44 2 Коментирай

Благоевградският кмет Румен Томов публично обяви чрез общинския пресцентър, че спасените лъвчета в момента са в зоопарка във Варна.

След отправени серия въпроси от Обществен съвет-Благоевград днес, пак бе обещано ремонт на клетката на лъвовете и едва след това завръщане на Симба и Бамби при родителите им, които са брат и сестра.

"Община Благоевград и ветеринарна клиника ‘‘Райвет“- София взимат предвид настоящите нужди на двете животни, като се взе и решение за временно настаняване на лъвчетата в зоопарка във Варна. Те не са преотстъпени или продадени, причината за настаняване е, че в зоопарка в град Варна разполагат с квалифициран медицински персонал, възможности и условия за отглеждане на малките до момента, когато започнат, да се хранят сами и с обща храна", обявиха от Общината.

"След като това стане факт, те ще бъдат върнати в зоопарка Благоевград. До тогава ще бъде готова и новата клетка, която се проектира специално за тях".

Както вече съобщихме, двете лъвчета ще бъдат обгрижвани и с помощта на осиновител, който ще осигури всичко необходимо за техните нужди, когато се върнат в Благоевград", сочат от кабинета на кмета.

Не бе отговорено обаче на въпросите дали наистина има договор за осиновяване на двете лъвчета. Не се назовава и името на благодетеля. В Благоевград обаче отдавна се знае, че това е бизнесменът Николай Динков, зет на симитлийския кмет Апостол Апостолов. Именно той им даде имената Симба и Бамби.

Не се информират благоевградчани кога ще започне ремонт на зоопарка в областния център.

Междувременно директорката на зоопарка във Варна обяви в медиите, че двете лъвчета ще радват малки и големи в морската столица. Даже е сменено името на женското бебе. Тя ще се казва Косара на своята баба.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Къ? -
    Тоя безогледно лъже, Варна си ги взеха.
  2. Хаха -
    Поредната лъжа!

Социално

новини благоевград facebook