Босът на боклуците Кольо Илиев закъса финансово

09/06/2020 17:24 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съдът потвърди финансова санкция срещу бизнесмен за скрадирани тонове боклуци на АМ "Струма". Добилият скандална известност Кольо Илиев трябва да заплати глоба в размер на 5000 лева.

Окръжните магистрати в Кюстендил решиха в полза на РИОСВ в Перник за натрупаните отпадъци в района на Дупница, където миналото лято горя мостово съоръжение на пътя, а държавата плати 2 000 000 лева за укрепване на колоните.

Собственикът на дупнишката фирма "Феникс" има и още няколко наказателни постановления. Едното от тях е заради липса на разрешение за скрадиране на обклуците, извън имота на предприятието. Междувременно стана известно, че сградата на "Феникс" край село Джерман" се продава заради банков кредит. Имиществото е оценено на над 113 000 лева. Базата е на площ от 14 300 квадрата, пише 24 часа. Предстои търг за продажба на административна сграда, производствени халета. Припомняме, след опожаряване на боклуците бяха проведени множество проверки, разпоредени от прокуратурата и от премиера Бойко Борисов. Кольо Илиев бе в нелегалност някол дни и се наложи да го обявят за общодържавно издирване. Той обаче се предаде сам в полицията в Дупница, но бе освободен от килията заради тежко здравословно състояние.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook