Разчистват боклуци в Дупница и Кюстендилско

25/08/2020 18:20 0 Коментирай

Екологичният министър Емил Димитров разпореди да се извърши незабавно проверка на незаконно сметище в Кюстендилско.

Нелегламентираното депонираните отпадъци в Невестино са опасни за живота или здравето на хората, а също причиняват вреди за околната среда, съобщиха от МОСВ.

По разпореждане на Районната прокуратура в Кюстендил в акцията участват и полицаи.

При инспекцията е установено, че в землището на село Четирци, е замърсен терен с битови, строителни и растителни отпадъци с площ над 1600 квадрата. Имотът се намира над закритото общинското депо за неопасни отпадъци и е частна общинска собственост с трайно ползване – пасище. Открито е и второ нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци срещу оградата на закритото общинско депо.

На кмета на Невестино е дадено предписание за почистване на отпадъците и е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за управление на отпадъците. Проверките по случая продължават и след приключването им ще бъде определено наказателното постановление с размера на санкцията.

Започна почистване на боклуците и под моста край Дупница, където миналото лято горяха складираните там от фирма "Феникс" на Кольо Илиев. От „Балканфарма“ сами ще вдигнат струпаните камари блистери под моста на АМ „Струма“. От фармацевтичния завод съобщават, че дейностите по отстраняване на отпадъците щели да започнат в началото на септември. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook