Съдът решава до 2 седмици за кмета на Благоевград

15/05/2020 15:23 4 Коментирай

Приключи по същество делото за детрониране на благоевградския кмет Румен Томов.

До две седмици съдия Ваня Вълкадинова ще се произнесе по жалбата на Томов, който оспори в Административен съд решението на ОИК-Благоевград за свалянето му от власт заради незаличаването му срок в ТР като едноличен търговец.

Припомняме, процесът трябваше да стартира на 7 май, но тогава Томов не бе открит от призовкарките. Наложи се за заседанието днес да лепят бележки по влатата на къщата му и в Общината. Дни след това адвокатката на Томов - Милана Кривачка поиска събиране на нови доказателства и делото отново бе отложено за днес.

И след решението на Административен съд-Благоевград казусът обаче продължава, тъй като недоволната страна има право да атакува пред ВАС. Производството за предсрочно освобождаване на Румен Томов се завъртя вече до ВАС. Върховните магистрати потвърдиха решение снемане на кметските правомощия, постановено от благоевградския съдия Димитър Узунов и го върнаха за гласуване в ОИК-Благоевград.

По-рано днес ОбС-Благоевград реши, че временен кмет на Благоевград е Ясен Попвасилев. Те отказаха да отменят решението си, взето два дни след като ОИК-Благоевград реши Томов моментално да напусне кметския кабинет.

От своя страна Томов коментира пред национална телевизия днес, че правният прецедент е създаден умишлено. Той дори упрекна председателят на Общинския съвет Андон Тодоров за прибързаното избиране на временен кмет.

"Аз към кмет, аз разписвам всички документи. Не бива да има нови избори. Не само, че ще се изразходят нови 380 000 лева,  но и ще се подмени вота на хората, изтъкна Томов. Той подчерта, че съдът действа политически по неговия казус.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Обс -
    Томов е приключил като кмет.Хубавото е и че тези около него приключват такива като Градевецо Милев Манофски Бриндо Пандев и др.Сбогом Другари
  2. Ясен -
    Аз съм кмет, Томов аут защото е предател!
  3. Григоров -
    Томов е заборчнял и на кучетата в града затова не пуска кокала с надежда да избие поне малка част от парите
  4. Хаха -
    И тоя почна като ББ само Аз Аз.Кой вече ти бе??

Социално

новини благоевград facebook